Bekijk ons Anti-discriminatie beleid

Samen met Cirrus

Iedereen is gelijk!

Werk creëert waarde voor iedereen. Daarom vinden we dat iedereen gelijke kansen moet krijgen. Discriminatie? Daar doen we dus niet aan! Cirrus spant zich in voor een gelijke behandeling van iedereen en voor een divers personeelsbeleid. Aan deze overtuiging houden wij ons strikt bij het werven en selecteren van kandidaten.

Het anti discriminatie statement van Cirrus

  • Wij ondersteunen of faciliteren discriminatie niet;
  • nemen geen discriminerende verzoeken aan;
  • geven onze mensen duidelijke instructie en training over het omgaan met discriminerende verzoeken;
  • zetten een vetrouwenspersoon in als vraagbaak;
  • hebben het thema discriminatie continu op de agenda staan.

Discriminatiegronden

In de praktijk blijkt dat een vergissing snel gemaakt is. Ook onze mensen herkennen niet elk discriminerend verzoek en gaan soms onbewust mee in een wens van een opdrachtgever. Die wellicht zelf ook niet bewust is van zijn discriminerende eis. Hoe makkelijk een vergissing gemaakt is? Iedereen begrijpt dat een advertentie waarin ‘geen vrouwen’ of ‘geen vijftig-plussers’ staat overduidelijk discriminatie is. Maar vragen om een medewerker met ‘tussen de vijf en tien jaar werkervaring’ is ook niet toegestaan.

Vacatureteksten

De vacatures op onze website zijn dusdanig geschreven dat zij vindbaar zijn via zoekmachines. De weg naar werk speelt zich vandaag de dag grotendeels op het web af. Daarom zijn specifieke en goed indexeerbare vacatureteksten een must, zodat mensen onze vacatures goed kunnen vinden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat wij in een vacature het woord ‘startersfunctie’ gebruiken. Daarmee willen we alleen aangeven dat het om een functie gaat waarvoor geen ervaring is vereist. Wij bedoelen hiermee dus niet te zeggen dat wij alleen jonge mensen zoeken. Bij Cirrus is iedereen welkom en krijgt iedereen gelijke kansen.

Nee tegen discriminatie, ja voor diversiteit

Discriminatie is niet alleen verboden, maar levert in de praktijk ook alleen maar nadelen op. Cirrus zegt nee tegen discriminatie en ja tegen diversiteit, omdat een divers personeelsbestand:

  • bijdraagt aan meer creativiteit;
  • zorgt voor grotere innovatiekracht;
  • leidt tot betere (bedrijfs)resultaten.

Diversiteit is méér verschil op de werkvloer in onder meer nationaliteit, seksuele gerichtheid, geslacht, leeftijd en geloofsovertuiging. En ook in werkervaring, competenties, kennis en culturele achtergrond. Daarbij doen mensen met een arbeidsbeperking of (chronische) aandoening volop mee.

Meer weten over discriminatie en diversiteit?

Heeft u vragen over het onderwerp discriminatie en diversiteit? Cirrus helpt u verder. Neem telefonisch contact met ons op via het nummer 06-18637990 of stuur een email naar onze vertrouwenspersoon via “vertrouwenspersoon @ cirrus.nl”.