Auto rijdt van Spaanse Trappen in Rome, bestuurder opgepakt

De Italiaanse politie heeft een man opgepakt die in Rome met een auto van de wereldberoemde Spaanse Trappen is gereden. Hij werd aangehouden op de internationale luchthaven van Milaan toen hij de Maserati inleverde bij een autoverhuurbedrijf, meldt de politie van Rome.

Het gaat om een 37-jarige Saudiër. Hij wordt beschuldigd van het beschadigen van cultureel erfgoed. Het incident was in de nacht van dinsdag op woensdag en is vastgelegd door bewakingscamera's.

Op de beelden is te zien dat een auto het voetgangersgebied boven aan de trappen binnenkomt en vervolgens het eerste deel van de trap afrijdt. Daarna stopt het voertuig en stapt er iemand uit om de schade te inspecteren.

Volgens Italiaanse media kon de bestuurder met de hulp van voorbijgangers de trap afkomen en doorrijden. Minstens drie treden van de trappen bij de Trinità dei Monti-kerk raakten beschadigd.

Het is al eens vaker gebeurd dat automobilisten hun voertuig op de Spaanse Trappen parkeren. Het monument staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en stamt uit de 18de eeuw.

Bron

Titel: NOS Nieuws

CV mailen?

Stuur jouw meest actuele CV naar info@cirrus.nl.

LinkedIn
Cirrus Professionals Website - LinkedIn pagina van Cirrus Staffing Services voor professionals in de contact center branche

Cirrus Professionals Network

Cirrus Staffing Services B.V. Copyright: Cirrus 2022 Inloggen Disclaimer Sitemap Nieuws OTYS Recruiting Technology PXL Communicatie