Bekijk ons Anti-discriminatie beleid

Huh?! Maar ik solliciteer toch bij een ander bedrijf dan Cirrus? Ja, dat kan kloppen! Cirrus is een recruitment/uitzendbureau wat inhoudt dat wij mensen werven of uitzenden voor opdrachtgevers. Per vacature kan het verschillen hoe het proces eruit ziet, maar in grote lijnen is het gelijk aan elkaar:

  1. Je solliciteert;
  2. Er volgt een telefonische screening;
  3. Een intake;
  4. Jij solliciteert bij de klant.

1. Je solliciteert via Cirrus

Wij hebben verschillende vacatures open staan via verschillende kanalen. Het kan zijn dat je via indeed bij ons terecht komt of dat wij jou bijvoorbeeld benaderen via LinkedIn. Na een sollicitatie komen je gegevens binnen in ons systeem en daarbij maken wij een eerste selectie. Dit is vaak op basis van je cv en je locatie.

2. Telefonische screening

Mochten je cv en locatie in orde zijn, gaan we je opbellen voor een telefonische screening. Hierin nemen we de vacature met je door en kijken of je nog net zo enthousiast bent (of zelfs enthousiaster) als toen je solliciteerde. Soms vraagt een opdrachtgever om extra documenten, bijvoorbeeld een cognitieve vaardigheidstest of een motivatiebrief. Dit vragen we je te maken voor we over gaan naar fase 3, de intake.

3. De intake

De intake duurt ongeveer een half uurtje tot een uurtje. Hierin bespreken we wat onze rol is in het proces, nemen we nog een keer de vacature door en gaan we in op jouw cv en motivatie. Ook bespreken we even de motivatiebrief of cognitieve test en geven we tips zo nodig. Mocht dit allemaal in orde zijn, maken wij een voorsteldocument van alles wat wij besproken hebben. Dit leggen we terug bij de opdrachtgever, samen met je cv en aanvullende documenten. Tot slot komen we uit bij stap vier, het sollicitatiegesprek. 

4. Het sollicitatiegesprek

Afhankelijk van de opdrachtgever en vacature heb je een sollicitatiegesprek of assessment. Dit is vaak op het kantoor. Onze beste tip; bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek. Per vacature is het verschillend of je op een tweede gesprek moet komen bij de opdrachtgever of niet. Vaak krijg je na het gesprek van ons het verlossende telefoontje of je bent aangenomen. Is je contract op basis van Werving en Selectie? Dan houdt in principe ons proces hier op. Is je contract op uitzendbasis, lees dan hier verder over het proces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *